ÄNTLIGEN KÄRA VÄNNER!!!!!

Jag skyller inte på nå´t när det gäller att hemsidan inte är uppdaterad. Däremot ska jag försöka med hjälp av min webmaster Carola att sammanfatta den tid som inte finns med till dagens dato.

Håll i hatten, så kör vi:

Under maj månad så är det ju ganska hektiskt för många så även för oss, Planeringen var att ha en inkörningskurs med 3-4 hästar, men så händer det som inte får hända. Sigge fastnar med vänster ringfinger i en katapultstol och blir liksom lite ofärdig i drygt en månad.

Elin var nere i skåne, lingvallen och tävlade truppgymnastik i RM-klass. Truppen gjorde bra i från sig och kom till slut i mitten av startfältet.

Oskar har hunnit fylla 16 och ska under sommaren börja med den efterlängtade övningskörningen. HJÄLP

Ida väntade hela maj på att det skulle bli juni då hennes sommarhäst skulle komma till henne: Hela sommaren var Ida och Petter som ler och långhalm. EN sommar underbar för en åttaåring som älskar hästar. Tyvärr fick han åka till nya ägare i STHLM i mitten på augusti. Fast efter ett par dagar så gick det lika bra med fjordtanterna här hemma.

Fenja och Fellina betäcktes under maj/juni med Romeos Cabri som bor på Brunnstorp i Vikingstad. Nu är båda konstaterat dräktiga med EN fölunge var som beräknas anlända under maj 2010.

Under hela juni tränades det hästar här för fulla muggar till den stora utställningen som anordnades av ÖFF den 8/8.

Bilbo kom hit i Juli för att Sigge skulle visa honom på hingstpremieringen i Vetlanda och han var även anmäld till utställningen. Här tränar vi i ridhuset framför allt med lösgaloppen.

23-26 åkte hela familjen på den sedvanliga semestern till NM/SM som i år gick i Vaggeryd där sov vi allihopa + tre extrabarn i tält och bil. (vi överlevde)

Så var det dags för den stora utställningen som vi tränat så flitigt inför. För första gången så visade vi avelsgrupper efter både Fenja och Fellina och allt gick över förväntan med våra ston och så även för alla deras avkommer.

Fenja vann över Fellina som kom tvåa i avelsgruppen och för de andra så får ni titta in på östergötlands fjordhästförenings hemsida.

En underbar dag för fam. Siggevi som lyckades med det mesta vad gäller avel. Fenjas 4-årssto blev BIS och Fellina reserv-BIS, WII HAA.

LESSIE finns inte hos oss längre, hon springer på de gröna ängarna efter att på något sätt gått sönder så hon fick hela brösthålan full av luft. Vilket medförde att hon till slut inte kunde andas samt att hjärtat inte kunde slå. Fredagen den 21/8 fick vi avliva henne akut. DU FATTAS OSS!!!!

Augusti fortsätter med en bra dag då KM i dressyr g Lick på Brunnstorp. Lena Lindh med Lisen u. Fellina e. Torps Gusten 197 tog hem segern i dressyr. GRATTIS Lena det är dej väl unt efter så idog träning!

September kommer med buller och bång: Oskar, Elin, Ida och Hillevi jobbar på för fullt i skolan. Oskar har börjat gymnasiet, Elin har börjat sjuan på Engelska skolan och Ida går 2.an i Nykil. Hillevi fortsätter distansutbildningen till barnsjuksköterska i Huddinge och ska praktisera på BVC och i skolan.

September bjuder även på fint väder och en trevlig helg i Vetlanda i goda hästvänners lag. I år var det Bilbos tur som blev godkänd som hingst med 40p. samt Fellina som visades i ringen bland bästa treårsston genom åren. Här ser ni Bilbo som nygodkänd hingst i fjordhästavel.

En stor dag denna höst för fjordbarnen i Nykil var bruksdagen i Brunnstorp då det vankades bruksridning. Ekipagen som följer var mycket duktiga denna och kämpade tappert: Fanny/Torps Gusten 197, Ida/Fenja 2909 och Madeleine B./Fenja 2909.

Även Findus gjode vad han kunde denna dag. Startade i körning med Hillevi och med Carola i ridning. Titta får ni se:

Nu när det börjar att bli mörkt ute så är det mysigt att krypa inomhus och tända ljus. Så tycker även våra tävlingsflickor, i helgen kröp de in i ridhuset och tävlade. Rappestads RK anordnade clearroundhoppning som flickorna var med på. Trion var mycket nöjda med tre rosetter för dubbelnollsrundor som de fick med sig hem till rosettsamlingen.

Som avslutning på denna uppdatering så kan jag berätta att höstlovet har börjat med Halloweenparty och hela huset fullt av ungar, HÄRLIGT!!!!!

KRAMARNA kommer från Hillevi med bisittare webmaster Carola.